Van geldkist tot data-safe!

Bij de aanschaf van een kluis of brandkast moet u zorgvuldig te werk gaan. Wij adviseren u graag over inbraakwering, brandwering en verzekeringseisen. In onze showroom vindt u de juiste oplossing voor het opbergen van formulieren, (kassa)geld en juwelen. Wij hebben ook kluizen voor o.a. data-opslag, wapens en sleutels/kentekens.

Bezoek onze uitgebreide showroom in Deventer voor het bekijken van alle modellen en het krijgen van deskundig advies. Thuis bezorgen en monteren is uiteraard mogelijk!

Ons assortiment

Kluis online bestellen?

Kluis kopen

Een kluis kopen doet u vaak maar 1 keer. Laat u zich bij ons informeren over welk soort kluis u moet aanschaffen. Kluizen zijn er namelijk in veel verschillende uitvoeringen.
U kunt een simpele kluis kopen voor alleen het opbergen van uw kostbaarheden. Vaak zijn deze kluizen enkelwandig en hebben geen brandwering. Ook de sluiting van het deurtje is licht uitgevoerd zodat dit kluisje makkelijk te kraken is. Echter de prijs van € 30 tot € 60,- is goedkoop te noemen.

Soorten kluizen

U kunt ook een kluis kopen welke inbraakwerend is. De mate van inbraakwering wordt bepaald door de wanddikte, deurdikte en het vergrendelsysteem. Daarom worden kluizen ingedeeld in de klassen Safe 1 tot en met Safe 4.

Deze indeling is opgesteld door het Nederlandse Centrum voor Preventie. Naast deze Nederlandse keuring bestaat er ook een Europese normering beginnende bij Euro klasse 0 tot en met Euro klasse 6. Aan deze normering refereert uw verzekering vaak op het moment dat u een kluis wilt kopen.

Naast inbraakwering en brandwering kunt u ook een kluis kopen met een combinatie van beide eigenschappen. Naast kluizen en brandkasten kunt u ook een kluis kopen voor een specifiek doel. Hierbij kunt u denken aan een Laptopsafe, een Afroomsafe of een Wapenkluis of een Sleutelkast. Haverkamp Deventer is de Kluizenspecialist van Salland met een uitgebreide showroom. Laat u zich bij ons informeren want een kluis kopen vraagt om advies en voorlichting!

Brandwering kluis

Naast inbraakwerend kunt u ook een kluis kopen met alleen brandwering. De mate van brandwering is afhankelijk van wat u wilt opbergen. Papier mag niet veel warmer worden dan 175 graden en digitale datadragers mag niet veel warmer worden dan 50 graden. De Europese normering voor de brandwering is de VDMA normering of de VdS normering.

Inbouwkluis

Wij leveren een inbouwkluis in meerdere breedte- en hoogtematen. Een inbouwkluis wordt vaak geplaatst tijdens de nieuwbouw van een woning of een bedrijfspand. Veelal wordt een inbouwkluis verankerd in de spouwmuur. Nadeel van de spouwmuur is vaak de beperkte diepte.

Sleutelkluis

Sleutelkasten zijn er in vele uitvoeringen. Ons assortiment begint met een noodsleutelkastje met breekglaasje. De meeste sleutelkasten of sleutelkluizen bieden ruimte voor het opbergen van grote aantallen sleutels.

Vloerkluis

Een vloerkluis is ideaal als afstortkluis voor contant geld. De vloerkluis heeft een inworpbuis van circa 50mm waar kunststof kokertjes doorheen gegooid kunnen worden.

Wapenkluis

Naast brandkasten en inbraakwerende kluizen hebben wij ook kluizen geschikt voor specifieke doeleinden, waaronder de wapenkluis.

Brandwerende kluis

Een kluis biedt bescherming tegen inbraak en een brandkast uiteraard tegen brand. Wanneer u een brandwerende kluis wilt kopen moet u weten welke eigendommen u wilt beschermen.

Documentenkluis

Een documentenkluis ook wel documentenkast genoemd biedt vaak bescherming zowel tegen brand als tegen inbraak en is in vele maten en uitvoeringen leverbaar.

Brandkast

Brandkasten zijn primair ontwikkeld om te beschermen tegen brand en zijn relatief makkelijk te kraken waardoor de inbraakwering beperkt is. Dat komt doordat de wanden van een brandkast niet massief zijn maar gevuld zijn met een brandwerend isolatiemateriaal