Documentenkluis

Wanneer u uw archief wilt beschermen tegen brand en /of inbraak komt u al snel uit bij een archiefkast of een documentenkluis. Wanneer u uw administratie wilt beschermen tegen brand moet u weten dat papier een temperatuur kan verdragen van maximaal 175 graden. Daarboven begint papier te verschroeien en is het niet meer leesbaar. Een documentenkluis ook wel documentenkast genoemd biedt vaak bescherming zowel tegen brand als tegen inbraak. Als brandwering wordt vaak de DIN NORM 4102 vermeld. Hierbij zijn de wanden van de documentenkluis voorzien van een brandwerend isolatiemateriaal waardoor deze kast circa 30 minuten brandwerend is. Ook brandwering van 60 minuten tot 90 minuten is mogelijk, echter zowel het gewicht als de prijs van deze documentenkasten gaan dan snel omhoog.

Documentenkluis maten

Een documentenkluis is in veel verschillende maten leverbaar. Uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid ordners of albums die u wilt opbergen is deze kast leverbaar met 2 tot 5 verstelbare legborden. Tevens zijn er documentenkluizen met uittrekbare hangmappenframes en/of afsluitbaar binnenvak. De vergrendeling van een archiefkast of documentenkluis is standaard door middel van een dubbelbaardsleutelslot. Indien meerdere personen toegang hebben tot deze documentenkluis kunt u er voor kiezen om een elektronisch cijferslot toe te passen. U heeft dan diverse mogelijkheden met individuele gebruikerscodes met een mastercode. Tevens bestaat een uitleesmogelijkheid en/of een instelbare tijdsvertraging. Ook kunt u het codeslot laten combineren met de alarmapparatuur van uw bedrijfspand.

Showroom

Door de vele mogelijkheden adviseren wij u om een bezoek te brengen aan onze uitgebreide showroom in Deventer. Hier hebben we een uitgebreid assortiment in kluizen en brandkasten.