Brandwerende kluis

Haverkamp Deventer heeft een uitgebreid assortiment in kluizen en brandkasten. Een kluis biedt bescherming tegen inbraak en een brandkast uiteraard tegen brand. Wanneer u een brandwerende kluis wilt kopen moet u weten welke eigendommen u wilt beschermen. Zodra u dat weet kunt u een keuze maken uit de verschillende gradaties in brandwering. Een brandwerende kluis is zo gemaakt dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of datadragers beschadigen. Wist u dat papier veelal een temperatuur kan hebben van circa 175 graden voordat deze beschadigd of vergaat. Heeft u dus een mooie postzegelverzameling dan is het zaak dat de binnentemperatuur daar behoorlijk onder blijft. Datadragers als een CD-Rom of Hard Disk verliezen de digitale informatie al boven de 50 graden. Bovendien kunnen datadragers niet goed tegen vocht. Bij een brand komt er veel vocht vrij. Vaak door het smelten van de isolatie in een normale kluis. Bij een brandwerende kluis moet daar dus rekening mee gehouden worden.

Een standaard inbraakwerende kluis is meestal niet getest en kan ca. 30 minuten in een brandhaard staan voordat de binnentemperatuur te hoog wordt. Voor Prive gebruik is deze Nederlandse norm DIN4102 vaak voldoende. Uiteraard zijn er ook zwaardere Europese normeringen waar een brandwerende kluis aan moet voldoen. De meest gebruikelijke normering is de VDMA en de VdS-normering. Hierbij wordt een brandwerende kluis 1 tot 2 uur verhit tot 1090 graden en moet daarna een valtest ondergaan van 9,15 meter. Zowel de deur moet daarna te openen zijn als de inhoud nog bruikbaar.

Brandwerende kluis soorten

Een brandwerende kluis is er in meerdere uitvoeringen. Voor de kantorenmarkt hebben wij een brandwerende archiefkast of documentenkast waar ordners in opgeslagen kunnen worden.
Daarnaast hebben wij uiteraard ook datasafes voor opslag van digitale datadragers.

Showroom

Laat u zich bij ons informeren in onze uitgebreide showroom. Naast een brandwerende kluis hebben wij een uitgebreid assortiment in branddetectie artikelen.