Achterdeuren

achterdeur-1-info

achterdeur-2-info

sfeer-terrasdeuren-info

garagedeuren-achterdeuren-info

achteurdeur-4-info

achterdeur-6-info

Achterdeur of balkondeur vervangen? Dit moet u weten.

Meestal wordt een achterdeur of balkondeur pas vervangen als de deur erg slecht is, niet meer sluit en erg tocht! Waar moet u op letten? Bij een nieuwe achterdeur is de kwaliteit van het hout erg belangrijk. Goedkoop is vaak duurkoop want in de winter kan het buiten min 15 graden zijn en binnen 20 graden. Daar moet een nieuwe buitendeur wel tegen kunnen.

Een goedkope bouwmarktdeur kan niet tegen deze temperatuurverschillen en gaan kromtrekken en tochten. De achterdeuren van Weekamp zijn gemaakt van merbau in duurzaamheidsklasse 1. Alleen het woordje hardhout of merbau zegt dus niet zoveel over de kwaliteit van de gewenste achterdeur. Een kwalitatief goede achterdeur gaat minimaal 50 jaar mee, mits goed onderhouden.

Achterdeuren in verschillende soorten

De meeste achterdeuren zijn zogenaamde stapeldorpeldeuren. De onderzijde van de deur bestaat uit meerdere dorpels die op elkaar geplaatst worden zodat u zelf kunt bepalen hoeveel glas er in de achterdeur komt. Dat noemen wij de borstweringshoogte van de achterdeur. Naast stapeldorpeldeuren kan de achterdeur ook als paneeldeur uitgevoerd worden waarbij het onderpaneel zowel strak als klassiek kan zijn.

Dubbele tuindeuren

Naast achterdeuren kunnen ook dubbele tuindeuren uitgevoerd worden als stapeldorpeldeur, maar ook als paneeldeur. Een achterdeur is in principe hetzelfde als een balkondeur of een terrasdeur. De Weekamp achterdeuren worden op maat gemaakt en uitgevoerd met HR-Plus isolatieglas. Alle bewerkingen worden in de fabriek al gedaan waarna de deur 2x wordt gegrond en 1x afgelakt in een kleur naar keuze.

Veilige achterdeur

Uiteraard wordt de achterdeur door ons vakkundig afgehangen en voldoet deze volledig aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Bij de meeste achterdeuren plaatsen wij een meerpuntsluiting zodat u met 1 handomdraai de buitendeur perfect op slot heeft.

In onze uitgebreide showroom in Deventer hebben wij meerdere achterdeuren of openslaande tuindeuren staan. Laat u zich deskundig informeren. Daarna komen wij uiteraard bij u thuis om de achterdeur digitaal in te meten.