Gastblog door: Bouwmarkttotaal

Met deze tips wordt klussen in huis wel heel gemakkelijk

Gaat u binnenkort klussen in huis? Dan wilt u uiteraard dat deze werkzaamheden goed verlopen. Wij geven u enkele praktische tips voor het klussen in huis. Met deze tips wordt het klussen een stuk gemakkelijker.

Maak een plan

Voor u aan de slag gaat met klussen, maakt u een plan. Welke klussen wilt u eigenlijk uitvoeren? En hoe lang duurt dit? Maak een soort draaiboek voor uzelf, waarin u duidelijk naar voren laat komen wat u gaat doen, wanneer u dit gaat doen en hoe u dit gaat doen. Zeker bij een grotere verbouwing, met meerdere klussen, is een goed draaiboek onmisbaar.

Koop alle gereedschappen die u nodig heeft

Als u eenmaal aan het klussen bent, is het niet handig om tussendoor naar de bouwmarkt te moeten om bepaalde gereedschappen voor uw klussen te kopen. Daarom gaat u van tevoren na welke gereedschappen u nodig heeft voor uw klus of klussen. Deze haalt u nog voor de start van de werkzaamheden in huis.

Tip: heeft u veel verschillende gereedschappen nodig? Koop dan een gevulde gereedschapswagen, want hier zitten alle gereedschappen al in. Als u een gevulde gereedschapswagen koopt, weet u zeker dat u alle noodzakelijke gereedschappen voor uw klussen in huis heeft. Bekijk het aanbod direct.

Controleer of u een vergunning nodig heeft

Voor sommige bouwwerkzaamheden heeft u een vergunning nodig. Ook voor het klussen in huis, kan het zo zijn dat u een vergunning aan moet vragen bij de gemeente. Wij raden u aan om te controleren of dit inderdaad het geval is. Dit doet u door contact op te nemen met de gemeente. Leg uit wat u wil doen en u hoort al snel of u hier wel of geen vergunning voor nodig heeft.

Heeft u geen vergunning nodig? Dan kunt u gewoon aan de slag. Heeft u wel een vergunning nodig? Dan moet u deze eerst aanvragen. Pas als u de vergunning heeft, kunt u starten met klussen.

Zorg voor noodvoorzieningen

Moet u het gas, de stroom en/of het water afsluiten voor het klussen? Zorg dan voor noodvoorzieningen. Zeker als u langere tijd het gas, de stroom en/of het water moet afsluiten, is dit wel zo handig.

Ruim uw werkplek goed op

Tot slot raden wij u aan om uw werkplek te allen tijde goed op te ruimen. Is uw werkplek niet goed opgeruimd, dan kunt u minder goed werken. Ook is de kans op vervelende ongevallen groter. U kunt namelijk gemakkelijker over een rondslingerend stuk gereedschap struikelen.

Heeft u een gereedschapswagen gekocht? Dan kunt u uw gereedschappen hier na gebruik in opbergen. Materialen die u niet meer nodig heeft, ruimt u ook op. En is de vloer glad geworden, bijvoorbeeld door het gebruik van olie? Dan maakt u deze goed schoon, zodat u niet uit kunt glijden over de gladde vloer. Het kost iedere dag tijd om uw werkplek goed op te ruimen, maar het is wel erg belangrijk.