Binnendeuren

Staal look binnendeuren
Eiken binnendeuren
schuifdeuren
taatsdeuren haverkamp
outlet-deuren

Binnendeuren

Haverkamp heeft een uitgebreide showroom in Deventer. Elke binnendeur kan op maat gemaakt worden zodat Haverkamp altijd een passende oplossing voor u heeft.

Stompe deur

In de meeste wat oudere woningen zitten zogenaamde stompe deuren. Stompe deuren kan je herkennen aan het feit dat deze geheel wegvallen in het kozijn. Deze binnendeuren worden dan opgehangen aan 2 of 3 scharnieren. De montage van stompe deuren is een echt vakwerk. Elke stompe deur moet pas gemaakt worden aan het kozijn. Ook de scharnieren moeten netjes ingekroosd worden zodat de sluitnaad rondom hetzelfde is. Haverkamp heeft deskundige timmerlieden in dienst die met professionele freesapparatuur, elke stompe deur goed kan afhangen.

Opdekdeuren

Naast stompe binnendeuren komen in de wat nieuwere woningen steeds vaker zogenaamde opdekdeuren voor. Deze opdekdeuren kenmerken zich doordat ze half op het kozijn liggen en half in. Ook hangen deze deuren niet aan scharnieren maar aan zogenaamde paumelles. De kozijnen zijn vaak van staal i.p.v. hout en er zit meestal een glazen bovenlicht tot aan het plafond of een houten paneel. Fraai zijn deze kozijnen en binnendeuren niet maar zij zijn goedkoper en veel sneller te monteren waardoor deze juist in de nieuwbouw vaak worden toegepast. Deze opdekdeuren zijn er dan ook in een aantal vaste hoogtematen en breedtematen.

Klassieke binnendeuren

De klassieke binnendeuren kenmerken zich juist door geprofileerde stijlen en panelen. Deze paneeldeuren zijn er in vele variaties. Ook het toegepaste veiligheidsglas kan met of zonder facetrand. Daarnaast wordt steeds vaker Glas in Lood toegepast. Deze glas in lood deuren zie je vaak terug bij schuifdeuren voor kamer ensuite.

Moderne binnendeuren

Moderne binnendeuren zijn fantastisch mooie blikvangers in huis. U herkent ze aan de strakke lijnen zonder profilering.

Houten binnendeuren

Houten binnendeuren zijn nog steeds volop te koop. De meeste binnendeuren zijn echter niet meer van massief eiken of grenen.