Taatsdeuren

De huidige woontrends zijn robuust en stoer, dus is een normaal openslaande deur net iets te gewoon voor jou? Dan is een taatsdeur perfect! Daarnaast neemt een taatsdeur geen extra ruimte in beslag en zijn er ook geen grote bouwkundige aanpassingen voor nodig. Een taatsdeur is een erg unieke pivoterende deur die voor een wauw-effect zorgt bij jou en je gasten. Een taatsdeur zit namelijk met een scharnier verankerd aan de onder- en bovenzijde van de deur, en deze scharnieren gaan rechtstreeks de muur of het kozijn in. De taatsdeur draait dus om een verticale as. Bekijk de mogelijkheden hier onder:

Taatsdeuren Haverkamp

Taatsdeur WK6313

Taatsdeuren

De huidige woontrends zijn robuust en stoer, dus is een normaal openslaande deur net iets te gewoon voor jou? Dan is een taatsdeur perfect! Daarnaast neemt een taatsdeur geen extra ruimte in beslag en zijn er ook geen grote bouwkundige aanpassingen voor nodig. Maar wat is nou precies een “taatsdeur”?

Wat is een taatsdeur

Een taatsdeur, ook wel pivotdeur genoemd, kunnen we eigenlijk wel een zeer bijzondere deur noemen. Het ontwerp van de deur zorgt ervoor dat deze zeker zal opvallen in je interieur. Een taatsdeur zit namelijk met een scharnier verankerd aan de onder- en bovenzijde van de deur, en deze scharnieren gaan rechtstreeks de muur of het kozijn in. De taatsdeur draait dus om een verticale as, om deze reden kan de deur zowel naar buiten als naar binnen draaien. Ook is het mogelijk om zelf te bepalen waar je het draaipunt van de taatsdeur wilt hebben, helemaal naar de zijkant van de deur of iets meer naar het midden voor een extra spectaculair effect.

taatsdeur omschrijving

Een typische taatsdeur heeft geen kozijnen zodat de deur gewoon in de muur hangt. Deze ‘minimalistische’ uitstraling zorgt voor eenheid en rust. Dit type binnendeur is dus perfect voor een strak en clean interieur, maar ook voor een stoer en robuust interieur.

Voordelen taatsdeuren

Taatsdeuren kunnen geleverd volledig van staal of van hout (staal look). Deze deuren kenmerken zich door gemaakt te zijn van grote glazen panelen, hierdoor valt er veel licht naar binnen in je huis van ruimte naar ruimte. Door taatsdeuren gaat er geen licht verloren van de ene naar de andere ruimte. Als je voor een taatsdeur kiest in dezelfde kleur als de muur dan valt de deur niet eens op, als de deur wordt geopend lijkt het net of er een wand open gaat. Ook is het mogelijk om te kiezen voor dubbele taatsdeuren voor een extra groots effect. Last but not least, erg handig als je kinderen hebt: de deuren sluiten automatisch! Dit bespaart je flink wat stookkosten natuurlijk. Aan de veiligheid is ook gedacht, de deuren sluiten met een vertraging zodat er niet gemakkelijk vingers tussen komen.

Een taatsdeur is dus een erg unieke pivoterende deur die voor een wauw-effect zorgt bij jou en je gasten.