Cilinderslot

Haverkampshop - cilindersloten kopen

Cilindersloten zijn er in veel verschillende vormen. In de volksmond wordt een profielcilinder vaak een cilinderslot genoemd. Echter het gedeelte waar u de sleutels insteekt heet eigenlijk de profielcilinder en de stalen kast wat in de deur zit heet een cilinderslot. Wij zullen van beide sloten uitleggen wat u daarvan moet weten. De stalen kast in de deur heet dus een cilinderslot of een insteekslot omdat het slot wordt bediend door middel van een cilinder, de zogenaamde profielcilinder. Wanneer u een vervanging zoekt voor het huidige slot is het handig dat u het oude slot uit de deur schroeft en meeneemt naar onze zaak. Er bestaan enorm veel verschillende maten en soorten.

cilinderslot-skg-2

cilinderslot skg 2

cilinderslot-skg-3

cilinderslot skg 3

Cilinderslot vervangen

Wij zorgen ervoor dat u het oude cilinderslot makkelijk kan vervangen zonder de deur te moeten verbouwen. Naast de kastmaat is bij een cilinderslot de doornmaat van belang en de PC maat. De doornmaat is de horizontale maat van zijkant deur tot het hart van het krukgat. De PC maat is de verticale maat van hart cilinder tot hart van het krukgat. Naast deze maten letten de specialisten van Haverkamp uiteraard ook op de lengte en breedte van de voorplaat en op de draairichting. Vindt u het allemaal te ingewikkeld? Dan komt onze timmerman graag bij u thuis om het cilinderslot te vervangen. Naast het insteekslot wordt ook vaak de profielcilinder aangeduidt als een cilinderslot.

Kwaliteit cilinderslot

Profielcilinders hebben wij in 3 verschillende kwaliteiten op voorraad. De bronzen kwaliteit zijn eigenlijk cilinders voor binnendeuren. Deze hebben geen SKG keurmerk en daardoor makkelijker te manipuleren. De zilveren kwaliteit zijn profielcilinders voor buitendeuren en zijn goedgekeurd voor het Politie-keurmerk. Wij leveren deze profielcilinders in alle mogelijke lengtes en maken ze gelijksluitend zodat u maar 1 sleutel nodig heeft! De gouden kwaliteit zijn cilindersloten met een certificaat. Deze worden vaak toegepast bij bedrijven en kantoren want sleutels kunnen niet bijgemaakt worden zonder dat certificaat. Voor verdere informatie zie onze webshop haverkampshop.nl. Dus zoekt u een cilinderslot dan moet u bij de Slotenspecialist van Salland zijn.