Deurdrangers

Een deurdranger is erg handig wanneer u zich ergert aan openstaande deuren. Ook kan u heel veel energie besparen met een deurdranger op de deur. Wanneer u een deurdranger op de deur monteert sluit de deur automatisch achter u.
deurdrangers

Soorten deurdrangers

Deurdrangers zijn er in verschillende soorten en materialen. Deurdrangers met veer zijn meer geschikt voor de lichte deuren, bijvoorbeeld binnendeuren. De deurveren zijn makkelijk te bevestigen en zijn onopvallend.

Deurdrangers voor zware deuren, zoals buitendeuren of zware binnendeuren, hebben een deurdranger met schaar-arm of pompsysteem nodig. Hier zitten verschillende gewichtsklasse’s in. Hoe zwaarder de deur, hoe sterker het schaarmechanisme of de pomp moet zijn.

Deurdranger afstellen

Deurdrangers kunnen vaak ook nog afgesteld worden op uw persoonlijke voorkeur. Zo kunt u de sluitsnelheid van de deurdranger aanpassen. Wanneer de deur daarna in het nachtschoot moet vallen is het ook slim om de eindslag sterker in te stellen. Ook is bij de meeste deurdrangers een sluitvertraging in te stellen.

Energie besparing

Omdat de deur automatisch dicht valt kunt u ook veel energie besparen. Openstaande deuren zorgen voor veel verlies aan energie in huis, of op kantoor. Bespaar deze energie met het installeren van een deurdranger!