Gastblog door: Jasmin

Dit zijn ze: de woontrends van 2019

Hoewel 2019 al even aan de gang is, is het nooit te laat om het interieur van je woning eens flink om te gooien. Om een goede eerste indruk met je huis bij je gasten te maken en nog belangrijker: om zelf te genieten van een vernieuwde woning. Wanneer je niet zo goed weet waar je moet beginnen, is het aan te raden om te kijken naar de woontrends van 2019. Wat zien we dit jaar in de inrichting van woningen terugkomen en welke meubelstukken mogen hierbij echt niet ontbreken? In dit artikel lees je meer over de woontrends van 2019 en geven we enkele tips over hoe je bepaalde trends met elkaar kunt combineren.

Slaapkamer

Ronde meubels sieren je woning

Waar we eerder juist veel rechthoekige vormen in huis zagen, zijn we vanaf dit jaar helemaal verliefd op ronde vormen in het interieur. Hierbij kan het alle kanten op: van mooie houten tafels in een ronde vorm tot aan ronde kussens op de bank. Deze trend begon het afgelopen najaar al langzaam maar zeker een weg te vinden in de diverse meubelcollecties. Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder. Laat bij Haverkamp bijvoorbeeld een ronde eettafel op maat maken of kies voor een trendy computertafeltje of kastje in zo’n sierlijke vorm. Voor accessoires zoals ronde kussens, kleden en poefjes kun je voordelig shoppen met een Lidl kortingscode of bij een van de andere (meubel)giganten om zo de leukste trendy items voor je huis te scoren. Wanneer je nog niet direct voor een nieuwe tafel wilt gaan, is het toevoegen van ronde accessoires alsnog een goed idee om modieuze elementen aan het interieur toe te voegen.

Urban jungle is back!

Een trend die nooit is weggeweest is die van de urban jungle. Dat betekent dat je zoveel mogelijk groen naar binnen haalt. Wat bijzonder is om te zien is dat deze trend in 2019 net een stapje verder gaat dan een paar planten in je woning plaatsen. We zien namelijk een mooie combinatie met prints van exotische dieren, gekleurde kussens en veel gebruik van rotan. Een van dé onderdelen van deze trend is bijvoorbeeld een complete muur behangen met een prachtige natuurprint zoals grote jungle bladeren, een regenwoud of een print met bladeren van de trendy Monstera plant. Deze trend kun je goed combineren met de bovenstaande trend van de ronde vormen: rotan en bamboe zijn twee materialen die veelvuldig worden gezien in combinatie met de urban jungle. Kies bijvoorbeeld voor een ronde rotan tafel, een mooie bamboe poef of een ander rond meubelstuk van dit materiaal.

Scandinavische puurheid in huis

Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest, is het in 2019 weer tijd voor de Scandinavische interieurtrend. Hierbij draait het geheel van je inrichting om een oase van rust met basic meubels, lichte kleuren en minimale maar mooie accessoires. De modekleur van het jaar 2019 is Spiced Honey, een sjieke en warme lichtbruine kleur die je goed kunt mengen met de Scandinavische trend. Verf bijvoorbeeld één muur in deze kleur en pas enkele accessoires zoals kussens of plaids aan met items in Spiced Honey. Verder kies je in deze trend voor houten meubels van een lichte kleur, zoals een mooie houten tafel met witte poten en witte stoelen. Ook hierbij kun je elementen uit andere trends toevoegen: ga bijvoorbeeld voor een mooie ronde rotan lamp of kies voor een paar planten in je woning uit de urban jungle trend.

Velvet én goud

De laatste trend hebben we ook de afgelopen jaren al een beetje mogen zien in de collecties van meubelzaken: velvet meubelstukken in diverse kleuren. Wanneer je als basis kiest voor de Scandinavische interieurtrend maar het liefst iets meer reuring in je woning wilt, kun je ervoor kiezen om velvet meubels toe te voegen. Bij deze trend past een okergele velvet bank bijvoorbeeld perfect. Ook groene velvet meubelstukken zoals een fraaie fauteuil of een voetenbank zijn een goede aanvulling aan je rustige interieur. Het unieke van de velvet trend is dat we deze stof ook terugzien op accessoires, zoals velvet kussens en plaids. Om nog net wat meer uit te pakken voeg je gouden accessoires en details toe aan je woning. Hoe magisch staat een combinatie van een groene velvet bank met een vintage vitrinekast met een gouden frame? Of een tafel met smalle gouden pootjes? Ga nooit voor een overkill aan goud, maar kies precies de juiste hoeveelheid om je interieur een luxe touch te geven.