Houten binnendeuren

moderne-binnendeur-4-info

moderne-binnendeur-2-info

moderne-binnendeur-5-1-info-groot

klassieke-binnendeur-10-info

klassieke-binnendeur-9-info

moderne-binnendeur-8-info

moderne-binnendeur-9-info

moderne-binnendeur-10-info

Houten binnendeuren

Houten binnendeuren zijn nog steeds volop te koop. De meeste binnendeuren zijn echter niet meer van massief eiken of grenen. Veelal zijn het fineerdeuren waarbij de toplaag van eiken grenen, vuren of walnoot is. Ook wengé en kersen kan toegepast worden. Het nadeel van massief houten deuren is dat deze houtsoorten gaan krimpen en scheuren.

Uitdroging en temperatuurverschillen zijn daar de belangrijkste oorzaak van. Resultaat is dan ook dat er veelal scheurvorming optreedt en uiteraard kunnen deze deuren sneller krom trekken. Deze scheurvorming en het krom trekken is inherent aan het natuurproduct hout. Hierop wordt dus geen garantie gegeven. Daarnaast is de prijs van massief houten deuren erg fors te noemen, uiteraard mede afhankelijk van de uitgekozen houtsoort. Echter Haverkamp kan elke deur leveren in de meest gewilde houtsoorten.

MDF deuren

Tegenwoordig zijn de meeste kwaliteit binnendeuren wel uitgevoerd met massief houten stijlen en massief houten onder en bovendorpels. De toplaag is echter van 4 mm MDF waardoor deze makkelijk af te lakken zijn. De panelen in deze binnendeuren zijn echter van MDF. Wederom met een witte toplaag waardoor deze deuren prima zelf af te lakken zijn met een verfrolletje.

Massief houten deuren

Deze deuren worden blank afgeleverd dus zonder afwerklaag. Het is belangrijk dat deze deuren gelijk na het afhangen worden behandeld met blanke lak of een beits waardoor vocht geen kans krijgt om in het hout te trekken. Ons advies is dan ook om elke deur minimaal twee keer af te lakken rondom waarbij zeker de onderkant en bovenkant van de deur extra aandacht verdient.

Gratis inmeten

Haverkamp heeft de bekende topmerken als Bruynzeel, Albo, Svedex en Weekamp in de collectie. Op deze binnendeuren wordt 6 jaar garantie gegeven. Uiteraard kan elke houten binnendeur deskundig bij u thuis worden afgehangen. Het inmeten bij u thuis gebeurd geheel gratis waardoor u dus geen risico loopt dat er een verkeerde deur voor u wordt besteld.