Nieuwe sleutelmachine Silca Futura One

Sinds kort hebben wij een nieuwe sleutelmachine, de Silca Futura One. Dit is een nieuwe automatische boven frees sleutelmachine. Met deze sleutelmachine kunnen verschillende soorten sleutels gefreesd worden. De Futura One is ontworpen voor sleutelmakers die snel, maar heel secuur te werk willen gaan.

Hoe de Silca Futura One werkt

De sleutelmachine staat rechtstreeks in verbinding met een grote sleutel database die continue bijgewerkt wordt. In de database wordt eerst gezocht naar het type sleutel. Wanneer de sleutel is geselecteerd wordt de originele sleutel in de machine geplaatst.

Deze wordt afgetast (uitlezen door herkenningspunten te pakken op de sleutel). Wanneer de sleutel is afgetast kan de nieuwe ongeslepen sleutel in de machine worden geplaatst. Deze wordt nu automatisch geslepen.

Doordat de sleutels automatisch afgetast en geslepen worden, wordt de kans op een niet werkende sleutel geminimaliseerd.

Autosleutels met een freesbaan

Veel autosleutels zijn tegenwoordig voorzien van een freesbaan. De Futura One kan deze baan geheel uitlezen, waardoor een nieuwe sleutel erg precies gemaakt kan worden.

Wij hebben een groot assortiment autosleutels. Mocht u al elders een autosleutel gekocht hebben (bijvoorbeeld met logo van het automerk erop), dan kunnen wij deze autosleutel ook voor u slijpen.

Sleutels met boring

Diverse sleutels waarbij er boringen in de sleutel zitten (ook wel “putjes” genoemd), kunnen wij bijmaken. In sommigen gevallen zijn dit certificaatsleutels. In dat geval zijn deze sleutels alleen te bestellen met een kopie van het certificaat.

Tubular sleutels

Met de Futura One is het ook mogelijk om verschillende soorten Tubular sleutels te maken. Dit zijn sleutels die vaak toegepast worden bij gokkasten, snoepautomaten, maar soms ook in een stuurslot.

 

Wilt u meer weten of uw sleutel bijgemaakt kan worden? Neem gerust contact op!